Росія провела референдуми на окупованих територіях України: результати

Росія провела референдуми на окупованих територіях України: результати.

Росія провела референдуми на окупованих територіях України: результати. Фото: suspilne.media

Події
28 вересня 2022 09:45

27 вересня на тимчасово окупованих територіях України пройшли так звані "референдуми" за приєднання "ЛНР", "ДНР", Херсонської та частини Запорізької областей до складу Росії. ЗМІ країни-агресорки вже опублікували перші результати. 

За повідомленнями каналу RT та видань "Интерфакс" і "РИА.Новости", центральний виборчий комітет РФ підрахував голоси на псевдореферендумах. За їхніми даними, переважна більшість виборців проголосували за приєднання окупованих територій України до складу РФ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перші результати були оголошені очільниками окупаційних адміністрацій на захопленій території України.

Відомо, що за включення так званої "ЛНР" до складу Росії нібито проголосували 98,42% українців, а за приєднання "ДНР" - 99,23% жителів.

За приєднання окупованої частини Запорізької області віддали свій голос 93,11% виборців.

За включення Херсонської області до складу РФ проголосувало 87,05% жителів.

Росія провела референдуми на окупованих територіях України: результати.Росія провела референдуми на окупованих територіях України: результати. Фото: RT

Зазначимо, що фейкові референдуми відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів так званих "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях. На виборців окупанти також могли тиснути.

Надалі у Росії є намір окупувати всю Запорізьку область.

Такі самі "референдуми" пройшли і в Росії. Там нібито голосували люди, які виїхали з окупованих територій Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Запоріжжя.

Тепер Україна може закрити будь-яку можливість переговорів з Росією, як обіцяв Володимир Зеленський 7 серпня.

Нагадаємо, перший день так званих "референдумів" на окупованих територіях пройшов 23 вересня.

За повідомленням СБУ, жителі тимчасово окупованих територій України знали про результати "референдумів" зазделегідь. Так, одна мешканка розповіла, що її знайома працює в міністерстві соціальної політики "ДНР". Вона повідомила жінці, що документи про приєдання тимчасово окупованих територій України до складу Росії були підписані ще на початку вересня.

Раніше Vgorode писав, що депутати із Запоріжжя підготували звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства закордонних справ, Європарламента та Ради безпеки ООН про невизнання результатів псевдореферендуму РФ на окупованих територіях. Вони визнають, що дії країни-агресорки є незаконними та неприйнятними.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах