Чи Україна оголосить незабаром додаткову мобілізацію: що розповів Подоляк

Чи Україна оголошує незабаром додаткову мобілізацію: що розповів Подоляк.

Чи Україна оголошує незабаром додаткову мобілізацію: що розповів Подоляк. Фото: tagesschau.de

Події
26 вересня 2022 21:26

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів, чи варто українцям у найближчому майбутньому чекати на нову хвилю мобілізації.

Поки що Україна не має наміру розпочинати додаткову мобілізацію, незважаючи на те, що Володимир Путін кілька днів тому оголосив про "часткову мобілізацію" в Росії.

Про цей момент, що хвилює багатьох українців, розповів Михайло Подоляк в інтерв'ю Tagesschau.de. За словами радника глави Офісу президента, в Україні вже створено резерви через систему територіальної оборони. Планується, що в майбутньому ЗСУ активно буде використовувати ці, вже наявні резерви.

Саме тому необхідності додаткової мобілізації в країні немає. "У нас є все і ми готові до більшої кількості російських військовослужбовців", - запевнив в інтерв'ю Подоляк.

Крім того, за його словами, Україна у війні втрачає меншу кількість військовослужбовців, ніж Росія, в якій до втрат у живій силі ставляться байдуже.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ звернувся до росіян з ТБ і зробив оголошення про "часткову мобілізацію" росіян. З цього приводу одразу ж було підписано відповідний указ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах