Дніпровська тероборона захопила рідкісну російську гармату

Дніпровська тероборона захопила рідкісну російську гармату

Дніпровська тероборона захопила рідкісну російську гармату - фото: facebook.com/troskhidzsu

Події
22 вересня 2022 12:27

Бійці з тероборони Дніпра затрофеїли рідкісну гармату окупантів.  

Як повідомили в Регіональному управлінні Сил тероборони "Схід" ЗСУ, 152-міліметрова буксована гармата 2А36 "Гіацинт-Б" була захоплена під час контрнаступу. Рідкісний трофей дістався бійцям Окремої територіальної бригади Дніпра.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
 
В управлінні додали, що ця гармата дуже рідкісна, адже за весь час повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили таку зброю лише один раз.  

– Для розуміння значущості трофею – за весь період широкомасштабної агресії Росії проти України підтверджений лише один випадок знищення такої гармати Збройними Силами України. Це справді рідкісний "звір", який заслужено дістався нашим бійцям. Тепер ця "квітка війни" спонукатиме російських окупантів швидше забратися назад на свої болота з нашої землі, – йдеться в повідомленні Регіональному управлінні Сил територіальної оборони "Схід" ЗСУ. 

Нагадаємо, що в серпні в ході контраступу 98 батальйону ТрО "Азов" була захоплена трофейна БМП-3. Спочатку її відремонтували та пофарбували в український камуфляж. Потім передали бійцям 3-ї роти. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах