На які продукти найбільше виросли ціни у Дніпропетровській області

На які продукти найбільше виросли ціни у Дніпропетровській області -

На які продукти найбільше виросли ціни у Дніпропетровській області - фото: freepik.com

Події
14 вересня 2022 11:46

Статисти підрахували, як змінилися ціни на продукти у Дніпропетровській області протягом останнього місяця.

У Держстаті ГУ статистики у Дніпропетровській області розповіли, що ціни на споживчому ринку в області у серпні порівняно з попереднім місяцем виросли на 0,6%, а з початку року – на 17,7%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому не змінилися. Проте динаміка цін була різною. Так, на 17,7% та 6,3% відповідно подорожчали яйця та фрукти; у межах 3,6-1,1% – риба та продукти з риби, цукор, кондитерські вироби з борошна, рис, макаронні вироби, безалкогольні напої, кисломолочна продукція, м’ясо та м’ясопродукти, сало, хліб. Разом з тим, на 14,2% подешевшали овочі, на 0,8-0,5% – продукти переробки зернових, сири, молоко, олія соняшникова.

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9% відбулося в основному внаслідок зростання плати за тверде паливо (на 6,0%), утримання та ремонт житла (на 3,2%), оренду житла (на 2,1%).

Ціни на транспорт у цілому збільшилися на 0,6% через подорожчання автомобілів (на 11,3%), транспортних послуг (на 1,4%). У той же час паливо та мастила подешевшали (на 5,3%). Крім того, на 7,3-1,4% підвищилися ціни на побутову техніку, у сферах відпочинку та культури, охорони здоров’я, зв’язку, на послуги ресторанів та готелів, алкогольні напої, тютюнові вироби. Натомість на 3,5% менше коштували одяг і взуття.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах