Вілкул розповів подробиці звільнення населених пунктів на Криворізькому напрямку

Вілкул розповів подробиці звільнення населених пунктів на Криворізьму напрямку -

Вілкул розповів подробиці звільнення населених пунктів на Криворізьму напрямку - фото: t.me/vilkul

Події
13 вересня 2022 11:24

Збройні сили України звільнили декілька населених пунктів на Криворізькому напрямку фронту.

Очільник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул розповів, що українські військові звільнили у Херсонській області Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку. Він  зазначив, що ця операція була проведена нашими частинами трохи раніше, але тепер про це можна говорити офіційно.

Вілкул зазначив, що наразі в цих населених пунктах все ще небезпечно і ворог продовжує обстріли, але території зачищені та перебувають під українським прапором. За його словами, кілька днів тому він сам був у Високопіллі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З цих населених пунктів проводили евакуацію місцевих жителів до Кривого Рогу. Їх забезпечили продуктами медикаментами та всім необхідним.

- Просто немає слів передати, наскільки місцеві жителі були раді звільненню з-під гніту русні, яка там, особливо буряти, творили справжній терор. Низький уклін нашим солдатам і офіцерам, за мужність, героїзм і справжню військову майстерність, – зазначив Олександр Вілкул.

За інформацією Оперативного командування "Південь", наші військові звільнили територію площею 500 квадратних кілометрів. Протягом двох тижнів на південному напрямку уражено понад 150 командних та опорних пунктів окупантів, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 70 складів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах