На пляжі у Дніпрі знайшли відхилення у воді

На пляжі у Дніпрі знайшли відхилення у воді

На пляжі у Дніпрі знайшли відхилення у воді - фото: stroyobzor.ua

Події
27 серпня 2022 12:32

Спеціалісти щотижня перевіряють якість води на пляжах Дніпропетровської області.    

Як повідомили в Дніпропетровському обласному центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, за період з 19 серпня по 26 серпня, фахівці дослідили десять проб води на мікробіологічні показники. На фізико-хімічні показники перевірили чотири проби. Збудників інфекційних захворювань на пляжах області не виявили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте, вода на пляжі в межах КП "Парк культури та відпочинку Сагайдак" (річка Дніпро) у Дніпрі не відповідає нормам. Там перевищено показник лактозопозитивної кишкової палички.

Результати досліджень води у Дніпропетровській області:

  • Дитячий міський пляж у Новомосковську (річка Самара) – перевищено показник лактозопозитивної кишкової палички;
  • Міський пляж в місті Верхньодніпровськ (Кам’янське водосховище) – перевищено показник лактозопозитивної кишкової палички;
  • Міський пляж у місті Павлоград (річка Вовча) – не відповідає діючим  нормативам по сухому залишку, хлоридам, сульфатам та ХСК;
  • Міський пляж у місті Новомосковськ (річка Самара) – не відповідає діючим  нормативам по сухому залишку, хлоридам, сульфатам та ХСК;
  • Міський пляж у місті Верхньодніпровськ (Кам’янське водосховище) – не відповідає діючим  нормативам по сухому залишку, хлоридам, сульфатам та ХСК.

Нагадаємо, цьогоріч міська влада Дніпра офіційно не відкривала жодної водойми для відпочинку. Також рятувальники не рекомендують відвідувати пляжі під час дії воєнного стану. Тому рішення про купання – це персональна відповідальність кожного. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах