Як зростуть ціни на продукти у Дніпропетровській області до кінця року

Як зростуть ціни на продукти у Дніпропетровській області до кінця року

Як зростуть ціни на продукти у Дніпропетровській області до кінця року - фото: freepik.com

Події
22 серпня 2022 18:24

У Дніпропетровській області значно зросли ціни на продукти. Подорожчання відбуватиметься до кінця року. 

Як повідомив кандидат економічних наук Володимир Косюга, незабаром на вартість продуктів почне впливати інфляція. Також – ціни на пальне, газ та електрику. Пише "Суспільне". 

Крім того, частину продукції на Дніпропетровщину завозили зі східних та південних регіонів, які зараз окуповані. Відповідно, кількість виробників зменшилася.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Усе залежить від того, як будуть складатися зовнішні фактори. Наскільки у нас буде доступ до енергетики, наскільки буде доступ до транспорту. Якщо наші виробники будуть мати змогу виробляти й збувати досить багато продуктів, не тільки в регіоні, а і по всій Україні, а також мати доступ до експортних ринків, які історично були їхніми, різкого подорожчання не буде, – сказав Володимир Косюга. 

До кінця року слід очікувати подорожчання харчів на 15-25%. За словами експерта найбільше подорожчає м’ясо та молочні продукти.  

На думку Володимира Косюги, регулювати ціни слід ринковими інструментами. Адже заборона підвищення цін на певні продукти призведе до того, що вони зникнуть з полиць. 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах