У Дніпрі хлопець за 3 тисячі доларів допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон

У Дніпрі хлопець за 3 тисячі доларів допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон

У Дніпрі хлопець за 3 тисячі доларів допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон - фото: korupciya.com

Події
16 серпня 2022 14:06

У Дніпрі 22-річний хлопець влаштовував військовозобов’язаних в іноземні університети для перетину кордону. Документи оформлював за три тисячі доларів.  

Як повідомили в ГУНП Дніпропетровської області, 22-річний дніпрянин через месенджер пропонував отримати документи про навчання в іноземних закладах освіти. Після цього людина могла перетнути кордон України, при цьому фактично не брати участь у навчальному процесі. Документи можна було оформити за три тисячі доларів.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вдома у хлопця знайшли та вилучили телефон, банківські картки, жорсткий диск, документи з розрахунковими даними, блокнот, копії документів громадян України з фотокартками та гроші.

Дніпрянин пропонував незаконно виїхати за кордонДніпрянин пропонував незаконно виїхати за кордон - фото: dp.npu.gov.ua

Затриманому вручили повідомлення про підозру за частиною 3 статею 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі. 

Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 

Нагадаємо, військовослужбовець з Кривого Рогу в Одеській області хотів купити довідку в лікаря, аби не служити в армії. За неї пропонував три тисячі доларів. Правоохоронці затримали військового під час передачі грошей медику.  Військовослужбовцю оголосили про підозру в пропозиції та наданні хабара службовій особі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром майже 200 тисяч гривень. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах