Російському танкісту, який стріляв у житловий будинок у Чернігові, винесли вирок

Російському танкісту, який стріляв у житловий будинок у Чернігові, ухвалили вирок.

Російському танкісту, який стріляв у житловий будинок у Чернігові, ухвалили вирок. Фото: t.me/voina_ukraina_rossiya

Події
08 серпня 2022 19:45

Старший сержант з армії РФ стріляв зі свого танка в багатоповерхівку в Чернігові, де знаходилися виключно мирні жителі. За цей військовий злочин він 10 років проведе за ґратами. Так вирішив один із районних судів Чернігова.

Підозрюваний Михайло Куликов приїхав воювати в Україну з міста Алейськ, яке знаходиться в Алтайському краї. Він служив в армії РФ за контрактом на посадi оператора-навідника військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії Збройних сил РФ.

Михайло Куликов, який приїхав з Росії на танку, був звинувачений за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни), за що отримав суворий вирок – 10 років позбавлення волі. Докази його злочинів було зібрано співробітниками СБУ.

Держкордон України танкіст перетнув у перший день війни - 24 лютого, з боку Білорусі. Танк військового злочинця рухався від кордону до Чернігова, обстрілюючи один населений пункт за іншим, разом з іншою технікою 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади.

11-поверховий будинок у Чернігові Куликов обстріляв 26 лютого за наказом командира. Багатоповерхівка не була військовою цiллю, жили там лише цивільні, повідомляють у СБУ. Танк внаслідок прямого влучення зруйнував кілька квартир у будинку. Втім, невдовзі ЗСУ підбило цей танк, а його екіпаж потрапив у полон. Через півроку суд виніс свій вирок, тепер танкіста, який нищив українські житлові будинки, чекають роки в українській в'язниці.

Також у СБУ нагадують, що на Чернігівщині окупаційна армія зруйнувала або пошкодила понад 7 тисяч будівель та споруд, у тому числі понад тисячу багатоповерхівок.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах