Окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС: пошкоджено азотно-кисневу станцію

Окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС: пошкоджено азотно-кисневу станцію

Окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС: пошкоджено азотно-кисневу станцію - фото: t.me/energoatom_ua

Події
05 серпня 2022 19:21

Вдруге за кілька годин окупанти обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано три "прильоти" прямо на площу АЕС.

Як повідомили в Енергоатомі, увечері 5 серпня окупанти вдруге обстріляли ЗАЕС із РСЗВ. Три "прильоти" зафіксували біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Є ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Висока пожежна небезпека.

Наразі відомо, що постраждалих немає.

За даними "Енергоатому", перед обстрілом представники "Росатому" швидко покинули станцію. Ймовірно, вони знали, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС на своєму робочому місці. Працівники виконують усі заходи для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідують наслідки пошкоджень.

Нагадаємо, сьогодні окупанти вже обстрілювали Запорізьку АЕС близько 14:30. Вони потрапили до високовольтної лінії зв'язку. В результаті вона була пошкоджена, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулися дизель-генератори. Зараз цей блок розвантажений та відключений від мережі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах