Військовий з Кривого Рогу хотів відкупитися від армії за 3 тисячі доларів

Військовий з Кривого Рогу хотів відкупитися від армії за 3 тисячі доларів

Військовий з Кривого Рогу хотів відкупитися від армії за 3 тисячі доларів - фото: od.npu.gov.ua

Події
05 серпня 2022 17:12

Військовослужбовець з Кривого Рогу в Одеській області хотів купити довідку в лікаря, аби не служити в армії. За неї пропонував три тисячі доларів. 

Як повідомили в пресслужбі ГУНП Одеської області, 42-річний військовослужбовець однієї з частин у Кривому Розі пропонував лікарю хабар сумою в три тисячі доларів. За ці кошти чоловік хотів купити довідку, аби його визнали непридатним для служби в армії.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці затримали військового під час передачі грошей медику. 

Військовослужбовцю оголосили про підозру в пропозиції та наданні хабара службовій особі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром майже 200 тисяч гривень.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років. Слідство триває.  

Нагадаємо, 3 серпня у Дніпрі працівники Державного бюро розслідувань затримали на хабарі військовослужбовця одного з відділів Дніпровського територіального центру комплектування та соцпідтримки. За 130 тисяч гривень він обіцяв своєму знайомому призовнику допомогти уникнути мобілізації. Як з'ясувалося, його знайомий уже кілька разів не з'являвся по повістці і працівник військкомату обіцяв поговорити "з потрібними людьми", щоб його не мобілізували.

Під час одержання хабара військовослужбовця затримали. Йому вже повідомили про підозру. За вчинене йому загрожує від трьох до восьми років. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах