У Дніпрі суд ухвалив вирок чоловікові, який підтримував "русский мир"

У Дніпрі суд ухвалив вирок чоловікові, який підтримував "російський світ"

У Дніпрі суд ухвалив вирок чоловікові, який підтримував "російський світ" - фото: freepik.com

Події
04 серпня 2022 12:31

У Дніпрі засудили ще одного шанувальника "русского мира", якого раніше затримала СБУ.

Як повідомили у прес-службі Служби безпеки України, чоловік активно виставляв у соцмережах антиукраїнський контент. Зі своїми радикально проросійськими настроями агітатор готував статті про українську владу та військовослужбовців ЗСУ. У меседжерах він активно підтримував окупаційні війська РФ та запевняв у безперспективності опору агресору. Підпісники чоловіка активно репостили ці наративи, чим впливали не українців.

Пости винного –Пости винного – фото: facebook.com/ssu.dnipro

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство довело, що своєю антиукраїнською діяльністю у соцмережах чоловік намагався розхитати ситуацію в регіоні. Опубліковані публікації містили схвалення політики Росії та заклики до зміни державних кордонів України.

Чоловіка засудили -Чоловіка засудили - фото: facebook.com/ssu.dnipro

У результаті суд визнав чоловіка винним за статтями №110 "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" та №263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Винного засудили до 5 років з конфіскацією майна. Але з огляду на те, що чоловік активно співпрацював зі слідством і надав контакти в проросійському інформпросторі, суд вирішив дати йому випробувальний термін на найближчі два роки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах