Екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА продавав гуманітарну допомогу

Екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА продавав гуманітарну допомогу

Екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА продавав гуманітарну допомогу - фото: gp.gov.ua

Події
01 серпня 2022 14:06

Правоохоронці викрили колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА, який продавав гуманітарну допомогу.  

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, чоловік вступив добровольцем в місцеву Тероборону. Перебуваючи в тилу, він продавав гуманітарну допомогу, яка безкоштовно надходила для ЗСУ від європейських партнерів. Це були бронежилети та інші засоби індивідуального захисту. 

Затримали колишнього заступника голови ДніпроОДА, який продавав гуманітаркуЗатримали колишнього заступника голови ДніпроОДА, який продавав гуманітарку - фото: gp.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колишнього чиновника викрили під час збуту гуманітарки. Йому повідомлено про підозру за фактом продажу гуманітарної допомоги (частина 3 стаття 201-2 КК України). Також чоловіку загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України. 

Нагадаємо, раніше в Дніпрі затримали волонтера, який продавав в Телеграмі бронежилети четвертого класу військового призначення. При цьому військове спорядження передавалося як гуманітарна допомога із Польщі для бійців Збройних сил України. Правоохоронці затримали чоловіка, коли він отримував півмільйона гривень за продаж 16 бронежилетів. Вдома та в його автомобілі вилучили бронежилети, документацію, яка підтверджує ввезення до України спорядження для потреб ЗСУ, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та гроші. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах