У Музеї історії Дніпра з’явилася трофейна гармата

У Музеї історії Дніпра з’явилася трофейна гармата -

У Музеї історії Дніпра з’явилася трофейна гармата - фото: dniprorada.gov.ua

Події
19 липня 2022 16:05

Музей історії Дніпра поповнився новим експонатом – бойовим трофеєм українських бійців, а саме гарматою з ворожої БМП-2.

Гармату надали військові 232-го окремого батальйону Територіальної оборони. З початку повномасштабного вторгнення вони виконують бойові завдання в районі Донецької області. Саме там вони завоювали ворожу БМП, передає пресслужба міської ради.

Військовий з позивним "Батя" розповів, що вони отримали інформацію від розвідки про те, що в їхній зоні є БМП, яка не дає спокою бійцям. Вона була у такому місці, що витягти та забрати її було дуже тяжко. Перша спроба взяти цю машину не увінчалась успіхом, але через два дні нашим віськовим вдалось її забрати за 4 хвилини 37 секунд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військовий з позивним "Яструб" також додав, що вогнем артилерії було знищено багато ворожої техніки і вони вирішили, що Дніпро має бачити роботу їхнього батальйону. Окрім гармати з БМП-2, у них є ще багато бойових трофеїв, серед них і залишки ворожого вертольота, але його не стали везти у місто.

Військових нагородили подяками міського голови Дніпра та грамотами від міськради. Крім цього, на честь дня народження сина одного із захисників України хлопчику подарували авторський пазл про Дніпро.

Військові передали гармату музею у Дніпрі -Військові передали гармату музею у Дніпрі - фото: dniprorada.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах