Ракетний удар по Дніпру: військові медики розповіли, як рятували поранених маму й дочку

Ракетний удар по Дніпру: військові медики розповіли, як рятували поранених маму й дочку

Ракетний удар по Дніпру: військові медики розповіли, як рятували поранених маму й дочку - фото: instagram.com/pprokopch/

Події
19 липня 2022 12:09

15 липня, пізно ввечері, військові РФ запустили шість ракет по Дніпру. Чотири з них збила ППО. Дві ракети влучили по заводу "Південмаш" та в район вулиці Робочої. В мережі одразу почала поширюватися світлина, на якій військові медики надають екстрену допомогу пораненим матері й дочці. Вони розповіли, чому опинилися там і як рятували постраждалих.

В момент ракетної атаки по Дніпру фельдшер медичного пункту військової частини Нацгвардії з позивним "Док" та санінструктор Дмитро "Дрозд" перебували на службовому виїзді. Коли почули вибух швидко зреагували та через п’ять хвилин вже були на місці події. У кожного була своя аптечка з необхідними медикаментами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами фельдшера "Дока", по прибуттю, вони з товаришем обійшли територію і знайшли поранених маму з дочкою. Медики відразу приступили до надання екстреної допомоги.

Військові медики надають першу медичну допомогуВійськові медики надають першу медичну допомогу - фото: instagram.com/pprokopch/

"Док" рятував матір, яка мала глибокий поріз вени на правій руці та сильну кровотечу на скроні. За його словами, мати дуже переживала за дитину і, через це, її не сильно хвилювало власне життя.

Медик також додав, що був впевнений у своїх діях. Він завжди готовий до таких подій, адже мав досвід у зоні бойових дій.

Санінструктор Дмитро "Дрозд" надавав допомогу маленькій дівчинці, у якої були січені рани по всьому тілу. Вона була злякана і постійно повторювала, що їй дуже страшно. "Дрозд" намагався її заспокоїти та налагодити з нею розмову.

– Страху й шоку в мене не було. Всі думки були направлені тільки на те, щоб допомогти людям. Якщо б людина відмовилася від домедичної допомоги, то я би все одно їй допоміг. Адже вона перебуває в стані шоку і може не відчути несумісні з життям поранення, – розповів Дмитро "Дрозд".

Військові медики рятували людей після ракетного удару по ДніпруВійськові медики рятували людей після ракетного удару по Дніпру - фото: ngu.gov.ua

Військові медики радять людям у таких ситуаціях не панікувати, терміново йти в укриття і перебувати там до закінчення повітряної тривоги. Також мати при собі мінімальний набір медикаментів для надання першої медичної допомоги і, у разі чого, не відмовлятися від допомоги лікарів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах