Глава розвідки розповів, через що почастішали обстріли ракетами і чому вони потрапляють у житлові будинки

Глава розвідки розповів, через що почастішали обстріли ракетами і чому вони потрапляють до житлових будинків -

Глава розвідки розповів, через що почастішали обстріли ракетами і чому вони потрапляють до житлових будинків - фото: https://t.me/ermaka2022

Події
04 липня 2022 12:08

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов пояснив, через що почастішали ворожі ракетні удари і чому вони потрапляють по житлових будинках.

Як розповів глава ГУР в інтерв'ю "РБК Україна", у питанні причини активізації ракетних ударів з боку РФ немає жодної конспірології чи далекоглядних планів. По-перше, вся річ у тому, що змінився керівник цієї так званої "спеціальної військової операції". Ним став командувач військово-повітряних сил Сергій Дронов.

- Він вміє воювати бомбардувальниками та ракетами. Ось він і робить те, що вміє, – сказав Буданов.

По-друге, за словами глави розвідки, Росія чітко розуміє, куди потраплятимуть їхні ракети.

- Так, є ще питання невисокої їх точності. Але вони розуміють, що це будуть удари по цивільному населенню. Їх абсолютно це влаштовує. Ви можете побачити це навіть у офіційній риториці. Вони не дуже то й виправдовуються, – сказав глава ГУР.

За його словами, після зміни керівника змінилося те, що Росія почала активно та масово використовувати далеко-бомбардувальну авіацію, зокрема літаки Ту-22М3. Вони використовують ракети К-22, призначені для нанесення ядерних ударів.

– Тому у неї показник точності плюс-мінус кілометр. Це було нормально, тому що вона була призначена для завдання ядерних ударів. А вони стріляють звичайною боєголовкою. Вони не мають тієї точності, яку б хотіли мати, – повідомив Кирило Буданов.

Точну кількість таких ракет розвідка знає, але розкривати це число поки що не буде.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах