У Дніпрі хочуть перейменувати проспект Пушкіна на честь Лесі Українки

У Дніпрі хочуть перейменувати проспект Пушкіна на честь Лесі Українки

У Дніпрі хочуть перейменувати проспект Пушкіна на честь Лесі Українки - фото: dnipro.tv

Події
21 червня 2022 17:51

У Дніпрі хочуть прибрати пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну та перейменувати названий на його честь проспект.

Відповідне голосування з’явилося на сайті Єдиних місцевих петицій. Автор пропонує назвати проспект на честь відомої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також він хоче, аби пам’ятник Пушкіну демонтували, а замість нього встановили монумент поетеси.

За словами автора, Пушкін – це російський письменник, який у своїх творах називав Україну "Малоросією" і був затятим шанувальником імперії, шовіністом та ксенофобом.

Тому автор пропонує позбутися імперської спадщини у вигляді Пушкіна та назвати проспект на честь української письменниці Лесі Українки. Він зазначив, що у тодішньому Катеринославі вона була теж один раз, але на відміну від російського поета відвідувала історичні пам'ятки. Згодом у місті були надруковані деякі твори письменниці.

Петицію підписали вже 149 осіб із трьох тисяч необхідних.

Нагадаємо, місто Павлоград у Дніпропетровській області хочуть перейменувати. На сайті електроних петицій з’явилося відповідне голосування. Автор петиції пропонує повернути місту історичну назву, яку йому дали на честь старшини війська Запорізького Матвія Хижняка – "Матвіївська Слобода". 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах