На Дніпропетровщині евакуюють людей з обстрілюваних територій

На Дніпропетровщині евакуюють людей з обстрілюваних територій -

На Дніпропетровщині евакуюють людей з обстрілюваних територій - фото: suspilne.media

Події
14 червня 2022 16:59

Сьогодні, 14 червня, мешканців Зеленодольської громади евакуювали до Кривого Рогу. Попередньо, за день вдалося вивезти 76 людей.

Голова Зеленодольської громади Дмитро Невеселий розповів, що до повномасштабного вторгнення у громаді проживали близько 26 тисяч людей, а зараз – 18 тисяч. Після недавніх обстрілів громади жителям запропонували евакуюватися. Для цього задіяли п’ять автобусів, повідомляє "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одна із місцевих мешканок Олена розповіла, що вирішила скористатися нагодою, з собою забрала котика Арчі. Жінка говорить, що раніше вже виїжджала до Кривого Рогу, де півтора місяці жила у дітей, а три дні тому повернулася додому. Але знову почалися сильні обстріли, тому вона вирішила знову виїхати.

Жінка взяла з собою кота -Жінка взяла з собою кота - фото: suspilne.media

Усіх, хто забажав евакуюватися, поділили на три категорії: ті, хто їдуть транзитом, ті, хто їде до знайомих або родичів, і ті, кому потрібне житло. Людей, яких потрібно десь поселити, прихистять у школах, дитячих садках та терцентрах.

Евакуйованих реєструють у Народному домі в Кривому Розі або в районних управліннях праці. Там вони можуть написати заяву на отримання допомоги від держави – 2000 гривень на дорослого і 3000 гривень на дитину.

Загалом до Кривого Рогу з прифронтових громад Криворізького району та з Херсонської області переїхали 30 тисяч людей, повідомив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах