Забруднюють річки і ґрунт: які наслідки ракетних ударів для довкілля Дніпропетровщини

Забруднюють річки і ґрунт: які наслідки ракетних ударів для довкілля Дніпропетровщини -

Забруднюють річки і ґрунт: які наслідки ракетних ударів для довкілля Дніпропетровщини - фото: t.me/GeneralStaffZSU

Події
08 червня 2022 12:01

З початку повномасштабного вторгнення в Дніпропетровській області зафіксували 23 злочини проти довкілля. Це наслідки ракетних ударів та вибухів снарядів.

Як повідомили у Дніпропетровській ОВА, наша область – серед регіонів, які найбільше постраждали від екозлочинів. Бомбардування інфраструктурних об’єктів має шкідливі наслідки для довкілля, оскільки повітря, річки, ґрунт забруднюються небезпечними хімічними речовинами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворог вчинив 23 злочини проти довкілля Дніпропетровщини -Ворог вчинив 23 злочини проти довкілля Дніпропетровщини - фото:adm.dp.gov.ua

Російські окупанти вчинили екологічні злочини у Дніпрі, Кривому Розі, Новомосковську, Синельниківському, Павлоградського та Криворізькому районах. Вони били по нафтобазам, підприємствам та аеропорту. Одна з ракет влучила у річку Самара.

У ОВА зазначили, що ракетні удари по нафтобазам та підприємствам причиняють масштабні пожежі, внаслідок чого повітря забруднюється токсинами. Через вибухи снарядів у грунт і водойми потрапляють важкі метали та інші шкідливі речовини.

Загалом ворог вчинив проти довкілля України 257 злочинів. Найбільше у Київській області – 34, у Донецькій – 32, у Дніпропетровській і Луганській областях – по 23.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах