Суд виніс вирок військовому РФ Шишімарину, який убив мирного жителя

Суд виніс вирок військовому РФ Шишімарину, який убив мирного жителя.

Суд виніс вирок військовому РФ Шишімарину, який убив мирного жителя. Фото: t.me/kyiv_live

Події
23 травня 2022 13:22

Сьогодні, 23 травня, в Україні суд ухвалив вирок військовому РФ Вадиму Шишімарину, який убив мирного жителя в Сумській області.

Це був перший в Україні вирок за порушення законів та звичаїв війни, пов'язаних з умисним вбивством. Солом'янський суд у Києві визнав солдата РФ винним і засудив Шишімаріна до довічного ув'язнення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час проголошення вироку суддя зазначив, що розстріляти цивільного Шишімарину наказав військовий, якого обвинувачений не знав, і він не міг виконувати цей наказ, оскільки він був злочинним.

Його адвокати заявили про намір подавати апеляцію, пише "Супільне".

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 13 травня пройшов перший суд над російським окупантом Шішмаріним у справі вбивства мирного жителя на Сумщині. Він застрелив 62-річного мирного чоловіка, коли його група тікала від українських військових на вкраденому автомобілі. Наказ убити мешканця Чупахівки, щоб він не розповів ЗСУ про те, що бачив окупантів, підозрюваний отримав від іншого військового.

18 травня у Києві розпочався другий суд над Шишімаріним. Під час засідання було встановлено, що підсудний готовий співпрацювати зі слідством. Військовий РФ підтвердив, що він повністю визнає свою провину та готовий дати свідчення у справі.

На третє засідання прийшла дружина загиблого. Жінка висловила думку, що за вбивство громадянського Шишимарина має бути укладено довічно. Але вона запропонувала, щоб засудженого окупанта обміняли на українських захисників, зокрема, на бійців "Азова".

Військовому РФ Шишімаріну ухвалили вирок за вбивство цивільного.Військовому РФ Шишімаріну ухвалили вирок за вбивство цивільного. Фото: russoldat.info
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах