Як у Дніпрі готують кладовища до поминальних днів

Як у Дніпрі готують кладовища до поминальних днів -

Як у Дніпрі готують кладовища до поминальних днів - фото: poltava.to

Події
27 квiтня 2022 12:57

У Дніпрі готують кладовища до поминальних днів 1 та 2 травня. Зокрема прибирають територію та вивозять мусор.

Як розповів головний інженер КП "Міська ритуальна служба" Руслан Данилкін, на балансі підприємства знаходяться 43 цвинтарі із загальною площею території для проведення благоустрою – близько 500 гектарів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, на кладовищах виконали великий комплекс робіт з підготовки до поминальних днів. Серед іншого це відновлення та встановлення огорожі, покіс трави, видалення порослі, сухостою, вивезення сміття, наведення ладу, а також ремонт під’їзних автошляхів та доріг на території цвинтарів. Додатково облаштовують майданчики для збору сміття.

Також планують організувати доставку води там, де відсутнє централізоване водопостачання. Інженер додав, що співробітники кладовищ постійно упорядковують території. Тому дніпрян закликають не виносити сміття на проїзні шляхи кладовищ та занедбані могили. Також у поминальні дні просять віддати перевагу живим квітам, а не штучній атрибутиці.

Заступник міського голови Михайло Лисенко раніше закликав містян не приносити їжу та штучні квіти на кладовища. За його словами, людям, які поховані, не потрібні ні паски, ні олів'є, ні котлети, ні тим більше пластикові квіти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах