Евакуація до Великобританії: що потрібно знати

Евакуація до Великобританії: що потрібно знати -

Евакуація до Великобританії: що потрібно знати - фото: freepik.com

Події
10 квiтня 2022 13:18

Українці продовжують евакуюватися із країни через збройну агресію росії. Одна з країн, куди приїжджають наші люди, – це Велика Британія. Але поки що їхня кількість вимірюється не мільйонами, а тисячами.

Справа у тому, шо Україна та Великобританія не мають угоди про безвізовий перетин кордону. Тому багатьом людям простіше поїхати до Польщі, Німеччини, Франції чи іншої країни ЄС.

Тим не менш, Великобританія працює над тим, щоб захистити більшу кількість українців і розробляє для цього спеціальні програми. Так, вже працює дві програми термінового отримання віз для українців:

  • Ukraine Family Scheme – для тих, у кого є родичі в країні;
  • Homes for Ukraine – спонсорська програма, за якою британські сім'ї надають житло українцям терміном мінімум на 6 місяців.

Окрім цього, українці отримують можливість працювати та навчатися, доступ до безкоштовної медицини та дозвіл проживати в країні на три роки. Передбачено й фінансову допомогу.

Докладніше про те, як допомагають українцям у цій країні, можна прочитати у спеціальному путівнику, випущеному за підтримки уряду Великобританії. Переглянути його можна за цим посиланням.

Нагадаємо, що раніше ми писали про корисні посилання, які стануть у нагоді українцям у Німеччині.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах