Евакуація і допомога переселенцям: яка ситуація у Дніпрі на 28-й день війни

Евакуація і допомога переселенцям: яка ситуація у Дніпрі на 28-й день війни -

Евакуація і допомога переселенцям: яка ситуація у Дніпрі на 28-й день війни - фото: dniprorada.gov.ua

Події
23 березня 2022 13:00

На сьогодні, 23 березня, ситуація у Дніпрі залишається спокійною. Комунальні служби, медицина і транспорт працюються стабільно, а наше місто залишається ключовим гуманітарним хабом для всієї країни.

Як розповів під час брифінгу мер Борис Філатов, суттєво зменшилась кількість тих, хто виїжджає через залізничний вокзал Дніпра. Нині це близько трьох тисяч людей щодня. На сьогодні заплановано три відправлення евакуаційних поїздів – до Трускавця, Івано-Франківська (через Львів) і Чоп.

У Дніпрі вже почали проводити щорічне весняне прибирання доріг та тротуарів від залишків протиожеледних сумішей. На вулиця міста працює комунальна техніка. Також розпочався "ямковий" ремонт доріг.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Борис Філатов наголошує, що зараз економіка країни переведена на воєнні рейки, тому бізнес і підприємці повинні знову почати працювати – виробляти продукти і товари, сплачувати податки. Мер також говорить про те, що містяни, у яких є можливість сплачувати комунальні рахунки, повинні робити це.

За словами міського голови, ми успішно відбиваємо атаки ворога, але якщо економіка зупиниться, то не вистачить ніяких сил аби далі підтримувати Збройні Сили України, Тероборону і допомагати переселенцям.

Окрім цього, мер Дніпра подякував відомому ІТ-підприємцеві Максу Полякову, який зробив внесок вартістю один мільйон доларів до Благодійного фонду "ТАПС-Україна". Як відомо, Дніпро залишається ключовим гуманітарним хабом країни, тож оголошений збір коштів спрямований на те, аби допомогти переселенцям, які знайшли тут свій прихисток.

- Я окремо звертаю увагу, що Макс Поляков не просто передав гроші, а зголосився стати послом Доброї волі Дніпра і України серед істеблішменту і бізнесової спільноти західного світу. На моє прохання він представлятиме наші інтереси, аби ми могли максимально швидко наповнити коштами фонд "ТАПС-Україна" для допомоги всім, хто цього потребує, – сказав Філатов.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах