Отримай відповідь: чи потрібно відключати газ у квартирі при повітряній тривозі

Отримай відповідь: чи потрібно відключати газ у квартирі за повітряної тривози.

Отримай відповідь: чи потрібно відключати газ у квартирі за повітряної тривози. Фото: Vgorode

Комуналка
16 березня 2022 20:03

Напевно, протягом останніх тижнів залишилося вже мало людей, які не чули повітряної тривоги. Мільйони наших співгромадян чують сирени повітряної тривоги багато разів на день.

Хоча багато українців вже звикли до звуків сирен і часто не реагують на них. Для населених пунктів, які вже зараз перебувають під обстрілами, ця інформація є актуальною. Тому порядок дій під час сирени повітряної тривоги слід знати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще задовго до початку російського вторгнення в багатьох ЗМІ, у тому числі і в нашому виданні, нагадували про те, що потрібно весь час мати під рукою "тривожну валізку", де будуть ліки, документи, запас води та їжі. Одяг та взуття для виходу на вулицю також повинні лежати під рукою, щоб можна було зібратися та вийти на вулицю буквально за кілька секунд, щоб швидко дійти до бомбосховища.

Перед виходом із квартири (будинку) бажано вимкнути світло (автоматичну коробку або рубильник), перекрити газ та закрити вікна. Також потрібно не забути опалювальні прилади, печі та котли.

При цьому підприємства - постачальники газу в Україні просять за повітряної тривоги не перекривати крани, а також засувки газу на стояку біля будинків та під'їздів. Причина - у небезпеці цих дій, тому що запори на будинках часто старі, і відкривати та закривати їх мають лише фахівці. Несанкціоноване закриття/відкриття засувок може призвести до пожежі, вибуху або отруєння чадним газом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах