У Дніпрі відновлять "будинок-колізей": що там буде

У Дніпрі відновлять "будинок-колізей": що там буде - || фото: gorod.dp.ua

На вулиці Харківській у Дніпрі знаходиться знаменитий "Будинок Померанця", від якого залишився лише фасад. Будівля продовжує руйнуватися, але в майбутньому у неї є шанс на відновлення. Це питання обговорили на першій з початку повномасштабної війни архітектурно-містобудівній раді.

"Будинок Померанця" розташований по вулиці Харківській, 6. У грудні 2010-го року він отримав статус пам'ятника архітектури та його внесли до Державного реєстру пам'яток нерухомості місцевого значення. З того часу було розроблено кілька проектів реставрації будівлі, а також спорудження нового об'єкту зі збереженням фасаду. Очевидно, вирішили вибрати другий варіант. Фасад "Дома Померанця" буде вбудований у новий торгово-офісний комплекс, повідомляє "Міський сайт".

Згідно з Детальним планом території, площа цього комплексу складе 10 тисяч квадратних метрів, розрахований він на 164 працівники. Також там з'явиться паркінг на 200 автомобілів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фасад будівлі планують відновити, використовуючи матеріали, що імітують старовинну кладку. За словами архітекторів, він набуде первозданного вигляду, включаючи незвичайні вежі. Перші поверхи цього комплексу будуть зайняті паркінгом та торговими приміщеннями. У комплексі переважно розміщатимуться офіси.

Проект викликав низку зауважень від архітекторів, але загалом був схвалений.

Таким може стати будинок - || фото: gorod.dp.ua

Що відомо про "Дом Померанця" :

Таким був раніше Будинок Померанцева – || фото: gorod.dp.ua

 

Последние новости