У Дніпрі перейменували понад 30 вулиць та провулків: список

У Дніпрі перейменували понад 30 вулиць та провулків || - фото: Vgorode

У Дніпрі десятки по-російськи названих вулиць та провулків перейменували на честь жертв та героїв повномасштабної війни на території України.

Відповідне рішення під час сесії вже ухвалили депутати Дніпровської міськради. Тепер у назвах дніпровських адрес (замість географічних позначень та військових формувань Росії) будуть українські географічні позначення та інші слова, багато з яких увічнюють жертв та героїв повномасштабної війни на території України. Так, у нашому місті з'явилися вулиці Ірпінська, Українських героїв, Волонтерська, а також провулки Бучанський та Азовсталі, передають у міськраді Дніпра. Повний список перейменованих вулиць та провулків виглядає так:

Головне архітектурно-планувальне управління Дніпровської міськради пізніше має внести зміни до містобудівного кадастру, геофондів та адресної книги.

Нагадаємо, що раніше мер Борис Філатов під час телемарафону заявив, що у його місті не залишиться вулиць, які мають відношення до Росії. Чиновник пообіцяв перейменувати їх так, щоб вони мали відношення до активних бойових дій в Україні (незалежно від того, чи затвердить такий закон Верховна Рада). Філатов заявляв, що список вулиць, які мають бути перейменовані, буде погоджений з архітекторами та громадськістю.

Последние новости