Що робити, якщо вас захопили у полон російські окупанти

Що робити, якщо вас захопили в полон російські окупанти - фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

За весь час війни в Україні російські окупанти неодноразово полонили як чиновників з журналістами, так і звичайних мирних жителів, які практично ніяк не можуть допомогти їм встановити свою владу в містах. Про всяк випадок Vgorode вирішив розповісти, як військові психологи рекомендують діяти людям, яких захопили російські "орки".

Як повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України, якщо раптом вас захопили в полон окупанти, то вам рекомендується поводитися таким чином:

Бажаємо, щоб вам ніколи не довелося користуватися цією інформацією!

Раніше ми писали, що активістка Тетяна Кумок розповіла, як її родину викрали російські окупанти. Як у Токмаку Запорізької області російські окупанти вкрали депутатку міської ради Олену Плаксіну читайте тут, а як в Енергодарі російські окупанти викрали Івана Самойдюка (першого заступника міського голови) – тут. Нагадаємо, 11 березня російські окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова, який відмовився співпрацювати із ворогом. 10 людей прийшли за ним, надягли мішок на голову і повели. Після цього на сайті "прокуратури ЛНР" написали, що Федорову інкримінували дві статті – сприяння терористичній діяльності та фінансування тероризму, а також організації злочинної спільноти. Мешканці Мелітополя протестували проти того, що трапилося, над поверненням Федорова працювала українська влада. У результаті 16 березня мера вдалось витягнути. Федоров розповів, як із ним поводилися в полоні. Також у полон, окрім українських військових, брали волонтерів у Бучі, захоплювали гуманітарний конвой до Вовчанська, забирали селищного голову Великобурлуцької громади Віктора Терещенка. Зазначимо, що багато українців скаржилися на те, що їх рідних та друзів забирали у полон. Але оскільки вони не публічні люди, про це майже ніхто знає.

Последние новости