Адреси та телефони: куди звертатися біженцям у Дніпрі

Куди звертатися біженцям у Дніпрі - фото:americamagazine.org

На даний момент Дніпропетровська область вважається однією з найбезпечніших в Україні. Саме тому люди із охоплених вогнем регіонів на поїздах та машинах приїжджають до нас "погостювати". Vgorode зібрав адреси та телефони волонтерів у Дніпрі, куди біженцям можна звертатися за допомогою.

Координаційний штаб волонтерів Дніпра

Як повідомляють волонтери з Координаційного штабу волонтерів Дніпра (раніше перебував у "Медіапросторі" біля парку ракет на проспекті Поля, а зараз знаходиться на Січеславській Набережній, 29А в районі будівлі "Дніпрогромадянпроекту"), вони працюють з 09:00 до 20:00 :

Як наголосила під час брифінгу у Дніпропетровській облдержадміністрації координатор штабу волонтерів Юлія Дмитрова, якщо вам потрібно щось отримати (їжу, гігієнічні засоби, пластиковий посуд, медикаменти тощо), то з метою відсутності стовпотворення людей у ​​штабу на отримання потрібно робити заявку. Зробити її можна такими способами:

Волонтери KIDDISVIT

Як повідомляють представники компанії KIDDISVIT, вони зараз допомагають біженцям переночувати у Дніпрі. Для цього вони мають тепле приміщення з 70 місцями – матрацами з подушками на підлозі. Там є кухня, туалети, мікрохвильові печі, посуд та інші предмети першої необхідності. Біженців годують. Проте зважте, що волонтери не надають душ.

Знаходиться це приміщення для біженців на лівому березі Дніпра – у районі кінотеатру "Правда", пише НМ. Попросити там притулок на час воєнного стану можна у волонтерів за телефонами:

Штаб допомоги переселенцям КУЩ

Як повідомили у гумдепартаменті Дніпровської міськради, у рамках міської програми "Культурна столиця" (КУСТ) у Дніпрі відкрився штаб допомоги переселенцям з інших міст. Там надають безпечні місця для сну, їжу, а також юридичну, медичну та психологічну допомогу. У КУСТ зазначили, що можуть прийняти 16 дітей (або підлітків) на дивани, а ще 34 дорослих можуть розмістити на карематах та матах. У приміщенні є один душ, три туалети, електрика, тепло, інтернет та адміністратор, який завжди зможе допомогти.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від КУСТ (@kustdnepr)

Знаходиться штаб на вулиці Вернадського, ⅓ (концерт-хол Bubamara). Звертатися туди за допомогою можна, зателефонувавши волонтерам за телефоном 050 322 34 00 або написавши їм через фейсбук-старницю, інстаграм-сторінку. Заселення біженців відбувається, найімовірніше, з 12:00. Годувати їх мають із 14:00. ВАЖЛИВО: для ночівлі обов'язково потрібно мати при собі паспорт.

 

 

Последние новости