Дніпровська міськрада повернула до комунальної власності дитячу бібліотеку, яку забрали шахрайським шляхом у 2012 році

Дніпровська міськрада повернула до комунальної власності дитячу бібліотеку, яку забрали шахрайським шляхом у 2012 році || фото: lma.edu.ua

Бібліотека для дітей, розташована на житловому масиві Тополя-1, була незаконно вибута в 2012 році, коли Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська визнав право власності на це приміщення за ТОВ «Артур-С».

Ухвалою Апеляційного суду від 30 травня 2017 року рішення Бабушкінського районного суду скасовано, повідомляє Дніпровська міська рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Не погодившись із цим рішенням, Дніпровська міська рада звернулась із апеляційною скаргою. Ухвалою Апеляційного суду від 30 травня 2017 року рішення Бабушкінського районного суду скасовано.

Після цього, мерія вжила заходів для відновлення порушених прав. У листопаді 2017 року звернулася до суду з позовом про вимогу приміщення на користь територіальної громади міста.

Рішенням Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, приміщення бібліотеки було витребувано і повернуто до комунальної власності. Суд підкреслив, що спірне нежитлове приміщення належало територіальній громаді, а тому вибуття майна було неправомірним. 

“В обґрунтування задоволення позову суд першої інстанції зазначив, що спірне нежитлове приміщення належало територіальній громаді міста Дніпра, а тому вбачається, що майно вибуло із комунальної власності неправомірно та поза волею міської ради.”, - зазначили в Дніпровській міській раді.

Постановою Дніпровського апеляційного суду від 17 вересня 2024 року апеляційну скаргу залишено без задоволення, що підтверджує законність повернення бібліотеки до комунальної власності Дніпра.

Раніше, ми писали про те, що 30 тисяч євро отримає від Німецького фонду бібліотека Дніпропетровської області.

Последние новости