Нова субкультура чи психологічна проблема: хто такі квадробери

Нова субкультура чи психологічна проблема: хто такі квадробери - || фото: @hoswa.therian

В Україні та світі стрімко набирає популярності субкультура квадробери. На обличчі вони носять маску, на руках рукавички у формі лапок, а позаду - причеплений штучний хвіст.

Квадробери - це люди, а частіше підлітки, що наслідують поведінку тварин. Так звана квадробіка - це вид спорту, що виник у Японії. Під час змагань учасники пересуваються навкарачки як тварини. Тренд почав стрімко набирати популярності в усьому світі, зокрема і в Україні, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

@yumi_furr now i'm going to buy myself a airtrack too 😍any Tips what Kind of airtrack is the best??? money is not a problem for me! I just wanna fly :D wouuuiii~~~~~krzzz~ HAAHAHAAA #quadrobicsjump -uwu-#therian #therianfriends #theriangroup #therianmeetup #publicquads #emslandtherian #yumifurr #therianfail #adulttherians #viraltherian #therianthropy #therianmask #theriantiktok #therians #adulttherian #antizoophile #quadrobics #therianthropy🐾 #wolftherian #cladotherian #therianmasks #therianmask #therianmaskscommisions #wolfmask #theriansoftiktok🐾 #theriansoftiktok #therianpov #theriansafeplace #quadropicsjump #therianthropy #quads #CapCut ♬ Originalton - yumifurr🌀🐾

19-річна Ніка, представниця субкультури фуррі, розповіла, що квадроберів часто плутають з учасниками інших течій як от теріан та згадані фуррі. До того ж у Мережі шириться чимало неправдивої інформації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Ходять стереотипи, що квадробери часто почуваються тваринами, хоча це не так. У них це більше прогруз, спорт та хореографія, - зазначила Ніка.

За її словами, пародіювання поведінки тварин допомагає квадроберам знімати стрес.

@4mbercat life isn't all it seems. 🐾 [ #therian #quadrobics #alterhuman #4mberkat #cat #fyp ♬ som original - ravllynn 🧿

- Це як пограти на гітарі, помалювати, тобто це просто спосіб відволіктися. Спорт відволікає, також люди ходять до спортзали, щоб скинути напругу. Ось це те ж саме. Просто зараз через те, що багато хто в депресії або ще якісь такі тривожні напади, наприклад панічні атаки, їм просто хочеться відволіктись, а не просто лежати на дивані, - пояснює дівчина.

На субкультуру квадроберів в Україні реагують по-різному: хтось залюбки фотографується в костюмах, а деякі не підтримують цей тренд.

- Якщо дитина одягає маску, одягає костюм кішки чи ще якоїсь тваринки, це цікаво для неї. Розвивається креативність, її фокус уваги зміщається вже не на заняття фізичної активності, а на підбір цікавого костюму, вона досліджує рухи тварини, як тварина проявляє своє "так" чи "ні". Це цікаво. Якщо це відбувається, наприклад, як гурток під наглядом тренера, де відбувається там фізичне навантаження, дітки знайомляться, то, звісно, це є позитивно, - прокоментувала психотерапевтка Наталія Медвідь.

@gvk_1plus1

⚡️ Що спонукає дітей стати квадроберами? Та що кажуть батьки: звичайна гра чи загроза для дітей? 📌 Дивись з понеділка по четвер о 19:00 оновлене токшоу «Говорить вся країна» на 1+1 Україна.

♬ оригінальний звук - Говорить вся країна

Щоправда фахівчиня не рекомендує дозволяти малечі та підліткам пародіювати тварину на постійній основі:

- Говорити "Так, ми це можемо зробити, ти можеш обрати, і місце для ось такого прояву в тебе буде на гуртках, які там відбуваються, наприклад, по понеділках чи по понеділках і п'ятницях", як часто дитина цим займається. Тобто це як вид хобі, це не на постійній основі, що і на гуртках дитина цим займається, і кожен вечір вдома. Тобто має бути обмежування завжди. Тоді це буде на користь, - зазначила пані Наталія.

Психотерапевтка додає, якщо ж людина відмовляється від реальності, слід звернутися по допомогу до спеціалістів.

Последние новости