За ексголову Дніпропетровської ОДА внесли заставу у розмірі 30 млн гривень

За ексголову Дніпропетровської ОДА внесли заставу у розмірі 30 млн гривень - || фото: hromadske.ua

Заставу у розмірі 30 мільйонів гривень внесли за колишнього голову Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Експосадовець підозрюється у заподіянні збитків державі під час ремонту доріг на суму в розмірі 286 млн грн, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За її словами, наразі САП вирішує питання щодо оскарження рішення суду щодо запобіжного заходу, адже раніше прокурор САП клопотав про заставу у 40 млн гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, у 2022 році фігуранти справи уклали договори на експлуатаційне утримання автодоріг замість їхнього капітального ремонту. Така заміна мала забезпечити першочергове надання фінансування. Натомість витрати на поточний та капітальний ремонти доріг в умовах воєнного стану були можливі лише в останню чергу.

Крім того, з’ясувалося, що підозрювані безпідставно збільшили витрати на таке обслуговування до 1,5 млрд гривень. Надалі саме на цю суму й були укладені договори, до того ж із компанією, пов’язаною на той час із чинним головою Дніпропетровської ОВА.

Експертизи підтвердили, що компанія-підрядник завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн гривень.

За словами правоохоронців, частину цих коштів переказали на рахунки інших компаній, пов’язаних із топпосадовцем та його заступником.

Нагадаємо, 12 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку у справі про заподіяння 286 млн грн збитків під час ремонту доріг в умовах воєнного стану.

Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн грн з покладанням на нього процесуальних обов'язків: зокрема, Резніченко має носити електронний браслет.

Последние новости