У Дніпропетровській області волонтерів судять за незаконне ввезення автівок для військових

У Дніпропетровській області волонтерів судять за незаконне ввезення автівок для військових - || фото: suspilne.media

Митники звинувачують волонтерів з Кам'янського у незаконному ввезенні автівок для потреб Збройних сил України.

Як розповідає голова благодійного фонду Олександр Крутько, на початку повномасштабного вторгнення за запитами бригад волонтерська організація передавала машини військовослужбовцям, пише Суспільне.

За документи, говорить чоловік, тоді не думали.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Десь перші пів року повномасштабної війни склалась ситуація: паніка, кіпіш, ніхто не знав, як завозити ці автівки, а хлопцям дуже потрібні були машини. Прикордонники просто просили якогось листа від військових, - каже Олександр.

За його словами, волонтери мали лиш фотографії запитів. За понад два роки ввезли 131 автівку. Зазначив: всі машини передали військовим і всі використовувались за призначенням.

Одна з автівок, яку хочуть конфіскувати, зараз у 108-ій бригаді тероборони Дніпра. Військовослужбовець Дмитро розповів: на ній, як і на інших, які отримують від волонтерів, евакуйовують поранених бійців, підвозять провізію та боєкомплекти.

- У перші дні ця проблема взагалі була дуже гостра. Якщо зараз нас трохи забезпечили автівками міністерство оборони й інші, то в перші дні була жорстока нестача. Цей тиск на волонтерів, це просто неприпустимо, розповідає чоловік.

Частину машин не передали, тому й конфісковують.

Натомість начальник управління Дніпровської митниці Павло Сьомін зазначив: провели ряд перевірок і встановили, що волонтери не передали військовим частину автомобілів - саме тому їх і конфісковують.

Последние новости