Економить до 30% електроенергії: на одній зі станцій водовідведення у Дніпрі встановили частотний перетворювач

Економить до 30% електроенергії: на одній зі станцій водовідведення у Дніпрі встановили частотний перетворювач - || фото: dniprorada.gov.ua

Економить 40% коштів на опаленні. Як працює твердопаливна модульна котельня на одній із насосно-фільтрувальних станцій Дніпра.

Одна із насосно-фільтрувальних станцій Дніпра. Вона забезпечує питною водою більше ніж 30% населення міста.

-Для економного використання енергоресурсів тут у 2016 році введено в експлуатацію твердопаливну модульну котельну. Вона дозволяє в опалювальний сезон економити близько 40% коштів на опалення виробничих приміщень станції, - розповів Денис Ващук, заступник головного інженера КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міської ради.

А на одній із станцій водовідведення на лівобережній частині міста встановили частотний перетворювач для насосних агрегатів.

- Він добре себе показав, бо дозволяє значно економити електроенергію. Її споживання знизилося до 30%, або 17 тисяч кВт годин на місяць, - додав Денис Ващук.

Ця станція обслуговує будинки приватного сектору, багатоповерхівки та приватні підприємства. Вона приймає в себе стоки з лівобережної частини міста та проводить грубу очистку, а потім перекачує їх на станцію аерації.

Заступник головного інженера КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міської ради зазаначив, що нині 65 об’єктів КП "Дніпроводоканал" обладнані частотними перетворювачами. Із них 11 - насосні станції водовідведення, 6 - водопровідні насосні станції та 48 - підвищувальні насосні станції.

Последние новости