Він склав своє життя у рюкзак і втік: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території

Він склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території || фото: Vgorode Dnipro

88-річний пенсіонер з Очеретяного, що на Донеччині пішки вийшов з окупованої території та опинився у Дніпрі

Як повідомляє Vgorode Dnipro, чоловік не захотів жити під російським паспортом.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Вночі, поки село спало, він полями та під обстрілами йшов понад шість годин. Вже потім попутками вдалося дібратися Покровська.

У рюкзак взяв всього два телефона, рушник та набір для бриття і стареньке дзеркальце з колишньої машини. Це все, що йому вдалося винести з дому, у рюкзаку. Коли прийшли ворожі війська, то пенсіонер вирішив, що чекатиме на визволення села. Проте зрозумів, що доброго нічого не буде, коли дивом залишився живий. Його хотіли розстріляти.

Пенсіонер каже, що першим ділом окупанти забирали українські паспорти у місцевих. Чоловік встиг заховати єдине пенсійне посвідчення. Задовго до втечі він все продумав, бо знав що це неминуче.

О 4 ранку чоловік вийшов з дому. Каже, дорога була жахливою. Неподалік зупинявся в одній з хатинок, щоб перепочити. Проте її обстрілювали окупанти. Тож довелося тікати і звідти.

Автівки на шляху не хотіли підбирати пенсіонера. У дорозі пан Іван йшов пішки понад 6 годин. Вже пізніше волонтери та поліція повідомили евакуаційникам про дідуся, які забрали його до Дніпра.

Привезли чоловіка вже до шелтера, де він поживе найближчий час. У шелтері кажуть, дідусь вже отримав авторитет не тільки серед його мешканців, а й працівників.

Іван Вівсяник закінчив свого часу Донецький політехнічний інститут. Працював у декількох науково-дослідницьких інститутів. Перед пенсією ще й набивав мозолі у шахті. Мав будинок, квартиру та на схилі років через сусідів втратив все. Останнім часом жив у зруйнованому домі.

Поки 88-річний пан Іван чекає на відновлення документів. Каже, його дім Україна. Тож неважливо у якому куточку, головне - вдома.

Раніше, ми писали про те, що у Дніпрі відкрили шелтер для людей, які втратили житло через війну. 

Последние новости