Верховна Рада почала розгляд правок до законопроекту про мобілізацію

Верховна Рада почала розгляд правок до законопроекту про мобілізацію - || фото: slovoidilo.ua

Верховна Рада сьогодні, 10 квітня почала розгляд законопроекту про мобілізацію №10449. Йдеться про друге читання.

Про початок розгляду законопроекту повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Він припустив, що швидше за все, голосування за законопроект про мобілізацію буде завтра, а сьогодні розглянуть правки.

Як раніше пояснював нардеп Ярослав Железняк, фінальна кількість правок до законопроекту про мобілізацію - 4 294.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Але зробили трюк. Усі редагування переписані. Тобто все, що враховано, перейшло в "комітетські правки". Тому враховано лише 31 редагування. Всі інші, а саме 4263 правки, у статусі "відхилені". Відповідно, сьогодні розглядають ці відхилені 4263 правки, а вже завтра почнуть розглядати враховані 31, - повідомив нардеп.

Рада в першому читанні проголосувала за законопроєкт про посилення покарання для ухилянтів. Однак варто зауважити, йдеться не про "мобілізаційний" законопроект, а проект №10379 про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення по мобілізації. Його в першому читанні (за основу) підтримали 254 нардепи.

Втім, Железняк зауважив, що попри те, що в першому читанні схвалена зараз урядова версія з усіма нормами, "вона має багато проблем і жорстких норм". Тому всі обіцяні зміни мають зайти правками до другого читання на Комітеті.

Основні положення законопроекту

Зазначимо, що перед другим читанням в парламенті Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки підготував остаточний варіант законопроєкту про мобілізацію до другого читання.

Основні положення в ньому наступні:

Последние новости