У Дніпропетровській області викрили трьох проросійських агітаторів

У Дніпропетровській області викрили трьох ворожих агітаторів - || фото: sd.ua

Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила чергових колаборантів на ворожій пропаганді.

Як повідомили в СБУ, мешканець Кривого Рогу - фахівець у сфері енергозабезпечення, займався антиукраїнською агітацією в інтернеті.

Постійне спілкування з товаришами по військовій службі у радянські часи, громадянами РФ, посилювало його проросійську позицію. Деструктивний контент він отримував у групах рашиської направленості, і розповсюджував їх на власній сторінці у соціальній мережі.

Він заперечував збройну агресію РФ проти України, підтримував курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікував дії ворожої армії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ще один криворожанин, працівник одного з промислових гігантів регіону, захоплювався путінським режимом і просував антиукраїнські наративи.

Через особистий акаунт в одній із соціальних мереж він підтримував військову агресію РФ проти України і проведення ворогом так званої "спеціальної воєнної операції". Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися "Великій Росії" і позбавитись "укронацистів" при владі.

Також, колишня співробітниця однієї з міських рад Павлоградського району на власній сторінці в одній із соціальних мереж розповсюджувала проросійську пропаганду.

Інформаційний контент містив публічні заклики до підтримки путінської політики і дискредитацію вищого керівництва країни та української армії. В постах жінка заперечувала здійснення збройної агресії РФ проти України, активно просувала ідеї так званого "руського миру" і наголошувала на необхідності "викорінення бендерівців" в Україні.

Співробітники СБУ викрили кремлівських прибічників і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Последние новости