Російські спецслужби вербували українських школярів

Російські спецслужби вербували українських школярів || - фото: t.me/SBUkr

СБУ викрила спецслужби Росії на вербуванні українських підлітків для антисемітських провокацій у різних регіонах України. Серед завербованих і школярі із Дніпра.

Як повідомили у СБУ, до складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Щоб дистанційно їх завербувати спецслужби Росії, створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал. Отримані таким чином медіафайли російські спецслужби розганяли у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

На Житомирщині викрито 15-річного школяра з міста Радомишль, якого представники країни-агресора довго психологічно "обробляли" через інтернет. Окупанти вимагали від нього завдати антисемітських написів на одному з меморіальних знаків на території області.

У Дніпрі, Львові та Вінниці також викрито місцевих учасників підконтрольного РФ Телеграм-каналу. Ними виявились четверо школярів місцевих навчальних закладів.

Задокументовано, як представники російських спецслужб закликали підлітків до здійснення актів вандалізму на місцях пам'яті жертв Голокосту.

За всіма викритими фактами триває розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу України. СБУ закликає батьків бути пильними, щоб запобігати впливу ворожих спецслужб на українських дітей.

Последние новости