Заперечували військову агресію РФ: у Дніпропетровській області викрили двох колаборанток

Заперечували військову агресію РФ: у Дніпропетровській області викрили двох колаборанток - || фото: facebook.com/ssu.dnipro

Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності двох мешканок Дніпропетровщині.

Як повідомили в СБУ, викрито на запереченні військової агресії РФ та глорифікації окупаційних військ двох мешканок Павлоградського району.

Заблоковано пропагандистську діяльність працівниці однієї з обласних шкіл, яка активно підтримувала військове вторгнення РФ в Україну. Жінка захоплювалась політичним керівництвом країни агресора і повністю поділяла їх курс на знищення української нації.

Через особистий акаунт у соцмережі вона розповсюджувала деструктивний контент на підтримку окупації рашистами українських територій та дискредитовувала українську владу. Всі публікації супроводжувались коментарями з глорифікацією дій ворога під час проведення так званої "спецоперації".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також, колишня співробітниця одного з місцевих промислових підприємств висловлювала підтримку кремлівському режиму та розповсюджувала в інтернеті антиукраїнські наративи. Контент переважно брала з проросійських інтернет-ресурсів.

Активна прихожанка релігійної громади православної церкви московського патріархату у соцмережі глорифікувала військові злочини рашистів. Фігурантка вважала "незаконною" деокупацію звільнених територій України.

У коментарях переважали меседжі щодо скорішого приходу "руського миру" на Дніпропетровщину.
Співробітники СБУ викрили колаборантів і припинили ворожу агітацію.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.


Наразі в рамках кримінальних проваджень обом фігуранткам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Последние новости