У Дніпрі мешканці "Женеви" розповіли як проходить відновлення ЖК після ракетного удару

У Дніпрі мешканці "Женеви" розповіли як проходить відновлення ЖК після ракетного удару - || фото: t.me/stranaua

Наприкінці липня елітний ЖК "Женева" у Дніпрі зазнав ракетного удару. Наразі триває ремонт зруйнованих верхніх поверхів.

Як повідомила мешканка ЖК, на даний момент мешканці збирають 15 мільйонів гривень на ремонт. При цьому повністю відновлення може коштувати 50-80 мільйонів, пише "Страна".

- Можливо, з мешканців буде ще один збір грошей, тому що зараз нам все обходиться дуже дорого. І якщо ми не зробимо ремонт до зими, то надалі відновлення буде набагато дорожчим. Без участі мешканців це нікому не потрібне. Ми здаємо і здаватимемо гроші. Навіть якщо наша квартира не так сильно постраждала - постраждав комплекс, а це цілісна система., - розповідає дівчина.

У Дніпрі мешканці "Женеви" розповіли як проходить відновлення ЖК після ракетного удару - || фото: t.me/stranaua

За її словами, на даний момент із відновленням зруйнованих квартир допомагає забудовник, а також цим питанням займаються самі мешканці та "небайдужі люди".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дівчина додала, що деякі мешканці подаються на програми відновлення.

- Сподіватимемося, що ми по ній пройдемо і хоч якось нам допоможуть. Тому що в Інстаграмі мені писали коментарі, мовляв: "На квартиру заробили - заробите ще одну, краще донатьте на армію". А як ми без даху над головою донатимемо? І де ми будемо жити? - сказала вона.

Крім того, мешканка додала, що після прильоту в будинку не було води, а зараз немає газу.

У Дніпрі мешканці "Женеви" розповіли як проходить відновлення ЖК після ракетного удару - || фото: t.me/stranaua

Нагадаємо, після удару по Дніпру жителі зруйнованого будинку побоювалися, що влада не компенсуватиме їм відновлення житла.

Тоді мер Дніпра Борис Філатов написав, що у будинку не було мешканців, бо "це була друга черга під продаж". При цьому власники квартир стверджували, що у зруйнованій секції живуть люди.

Пізніше Філатов уточнив, що місто намагатиметься допомогти з компенсацією.

Співвласник будівельної компанії Дмитро Паланчук заявив, що витрати на відновлення будуть розподілені між мерією, забудовником, ОСББ та приватними інвесторами.

Последние новости