У Дніпрі розслідують смерть жінки, яку майже щодня бив чоловік

У Дніпрі розслідують смерть жінки, яку майже щодня бив чоловік - || фото: gettyimages/Cavan Images

На початку 2023 року у Дніпрі померла жінка. На її тілі протягом певного терміну від побиття було залишено 76 синців. Наразі слідство триває.

Одне з найвідоміших світових видань REUTERS опублікувало статтю журналістки Layli Foroudi за результатами її дослідження питання протидії та запобігання гендерно зумовленому, зокрема сексуальному насильству в Україні.

В статті наведений випадок, який відбувся у місті Дніпро. Наче "стандартна" ситуація. Жінка з двома дітьми, її співмешканець, з яким вона одружується та народжує від нього дитину. Але він б'є жінку не просто регулярно, а майже кожного дня. Про це знають сусіди, але, як завжди нічого не знає поліція. Декілька раз за викликами сусідів поліція приїзжала, але жінка говорила, що у неї все гаразд і поліція їхала.

Час йде, чоловік і далі б'є жінку, вона випроважує дітей, яких в неї вже троє, на вулицю аби ті не бачили побиття власної мами. І так триває два роки.
Потім кривдника мобілізують, але через півроку він залишає частину, рахується в СЗЧ, є кримінальне провадження, але він спокійно живе вдома та б'є дружину.

В січні 2023 року жінка помирає. Справа спочатку розслідується як навмисне вбивство, але потім закривається, бо за висновком Судово-медичної експертизи вона померла від хвороби серця.

Адвокатка Юлія Сегеда, яка взялася за цю справу, стверджує, що постраждала жодного разу не зверталась зі скаргами на серце, не стояла на обліку, а тут у неї раптово зупинилось серце. До того ж на тілі загиблої за висновком СМЕ 76 синців різного терміну. Та поліція  закрила справу пропустивши ці всі деталі.

Тож Юлія оскаржила постанову про закриття кримінального провадження, вона була скасована, зараз слідство триває і за клопотанням адвокатесси призначена комісійна СМЕ, на яку вона поставила питання чи можуть бути в причинному зв'язку систематичне побиття зі смертю.

Після виходу статті у REUTERS до Юлії Сегеди через соціальну мережу звернулась жінка, яка навчалась разом з кривдником, вона повідомила, що ще в школі він був жорстоким хлопчиком, часто бив дітей.

Отже, колись в дитинстві хтось не відреагував на хлопчика з неадекватною агресією, потім не втрутились в систематичне побиття жінки на очах у дітей, а в результаті отримали труп жінки. Адвокатка стверджує, що якби ще в дитинстві дорослі вжили заходів щодо жорстокої поведінки хлопчика, то насьогодні б можна було обійтися без таких фатальних наслідків.

Последние новости