У Дніпрі запрацювали бібліотеки, які закрилися через війну

У Дніпрі запрацювали бібліотеки, які закрилися через війну - || фото: dniprorada.gov.ua

Бібліотеки Дніпра відкривають свої двері після простою, в якому вони опинились через повномасштабне вторгнення РФ. 

Завідувачка бібліотеки імені Олеся Гончара розповіла, що про відкриття бібліотеки мріяли як відвідувачі так і працівники: Лише за кілька годин роботи до бібліотеки імені Олеся Гончара завітали понад 15 читачів. Вони були дуже схвильовані, коли побачили, що двері в бібліотеку відкриті.

На сьогодні у Дніпрі знов запрацювали 18 філій міських публічних бібліотек, а саме:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Увесь минулий рік працювали та продовжують працювати три філії бібліотек за адресами: 

Директорка КЗК "Дніпровські міські публічні бібліотеки" розповіла, що три бібліотеки, які працювали з минулого року, мають найпростіше укриття. Щодо відкриття нових філій, то наприкінці червня Міністерство культури та інформаційної політики видало рекомендації, як заклади культури можуть працювати. І головна вимога - аби біля кожного закладу в радіусі 500 метрів було укриття. Тож було укладено договорні відносини з приміщеннями, в яких є укриття. Тобто, у разі повітряної тривоги співробітники бібліотеки, а також читачі зможуть скористатись укриттями, які знаходяться поруч з бібліотекою. Їхні адреси будуть розміщені в кожній філії Дніпровських міських публічних бібліотек.

Також під час простою співробітники бібліотек пройшли тренінги з надання психологічної та домедичної допомоги. А до кінця літа пройдуть ще тренінг з цивільного захисту. 

На сьогодні у Дніпрі працює  21 філія Дніпровських міських публічних бібліотек. До кінця літа відкриють ще три філії. Графік роботи кожної - з 10:00 до 18:00. Вихідний: неділя та понеділок. 

Последние новости