У Дніпропетровській області поліцейські викрили шахрая

У Дніпропетровській області поліцейські викрили шахрая - || фото: gettyimages/Aleksandr Zubkov

У Покрові Нікопольського району 38-річний місцевий мешканець наживався на людях, які потерпали від нестачі води.

В ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області повідомили, що у Нікополі до місцевого відділу поліції  звернулися шість потерпілих, які купували баки для води за оголошенням на одному із сайтів. Вони повідомили, що після здійснення передплати, продавець перестав виходити з ними на зв’язок.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що до злочину причетний раніше неодноразово судимий за майнові злочини чоловік. Він вигадав схему обману людей, що опинилися в скрутному становищі через проблеми з водою внаслідок підриву Каховської ГЕС. У червні впродовж декількох днів зловмисник розміщував оголошення про продаж ємностей для води об'ємом на сто літрів. Отримавши передоплату, товар не надсилав, а гроші привласнював.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

 У фігуранта вилучили мобільний телефон та частину грошей - їх повернули потерпілим.

 21 липня зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні шести фактів злочину, передбаченого частиною другою статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 Важливо: обирайте післяплату, співпрацюйте з перевіреними магазинами й продавцями. Розміщення оголошень про продаж товарів за низькою ціною може бути черговою шахрайською схемою. Будьте уважними!

 

Последние новости