10-річна японська волонтерка приїхала в Дніпро

10-річна японська волонтерка приїхала в Дніпро - || фото: adm.dp.gov.ua

У Дніпро завітала 10-річна японська волонтерка Міраі Шіраіші.

Дівчинка зустрілась з українськими однолітками. Послухала їхні історії і запевнила, що розкаже про поїздку на своїй батьківщині. 

Перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов виразив своє захоплення тим, що Міраі Шіраіші не побоялась приїхати у країну, де йде війна, аби підтримати однолітків, які страждають від російської агресії та побачити на власні очі наслідки російського терору.

У Дніпрі гостя з Японії провела час разом із учнями однієї зі шкіл. Діти показали подвір’я, де ростуть сакури. Далі запросили на майстер-клас із Петриківського розпису. Разом малювали калину, обмінювалися подарунками та багато обіймалися. 

Натомість Міраі навчила нових друзів робити журавликів у техніці орігамі.

Біля багатоповерхівки у Дніпрі, куди влучила ворожа ракета, Міраі разом з українськими однолітками вшанувала пам’ять загиблих дітей.

До Дніпропетровщини юна амбасадорка миру вже побувала в Ужгороді, Гостомелі, Бучі, Ірпені на Київщині та в Миколаєві.

Міраі дізналась, що в нас війна з новин. Почала волонтерити, аби допомогти. Проїхала майже через всю Україну та прослухала багато розповідей очевидців. 

В Україну японська дівчинка приїхала на запрошення семирічної Саші Паскаль. Юної гімнастки із Одещини, яка через ворожий обстріл втратила ногу.

Маленька дівчинка добре вміє об’єднувати навколо себе. Її зустрічають із посмішками та обіймами, діти їй відкриваються та розповідають про війну.

 

Последние новости