У Дніпропетровській області наразі немає загрози спалаху холери. Фахівці відбирають проби і постійно слідкують за ситуацією. Показники перебувають у нормі.
Про це під час брифінгу повідомила в ОВА завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамичкова. За її словами, останній спалах холери в Україні був у 2011 році, а на Дніпропетровщині – у 1994-му році.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
З червня по вересень спеціалісти відбирають проби води у визначених точках. За необхідності збільшують кількість ділянок, які необхідно перевірити. Усіх хворих на кишкові інфекції направляють на додаткові обстеження. Нині загрози спалаху захворювання на Дніпропетровщині немає.
З настанням спеки зростає ризик зараження іншими кишковими інфекціями. Тому мешканці повинні подбати про своє здоров’я і дотримуватися певних рекомендацій. Людина може заразитися після вживання інфікованої води чи їжі. Тому воду необхідно кип’ятити, додала Галина Шамичкова. Також слід часто обробляти руки. Особливо ретельно – перед прийомом їжі, після відвідування вбиральні, користування громадським транспортом.
А ще – завжди мити овочі і фрукти, за можливості ошпарювати їх окропом, термічно обробляти їжу, дотримуватися правил зберігання, використовувати окремо кухонне приладдя для сирих і готових продуктів.