Секрети ідеального шашлику від VARUS: обираємо м’ясо

Секрети ідеального шашлику від VARUS: обираємо м’ясо

Смажене на вогні м’ясо — майже ритуальна страва весняно-літнього сезону. Шашлик приносить задоволення на всіх етапах: від медитативного процесу приготування до насолоди його смаком у приємній компанії. Кожен кулінар має власні секрети ідеального шашлику, проте трохи корисних порад ніколи не завадить.

Щоб обрати найбільш вдале м’ясо для приготування шашлику, ми разом із VARUS розберемо три головних питання:

Безпечне місце для купівлі м’яса

Хтось полюбляє купувати м’ясо на ринках, а комусь зручніше придбати його в мережевих супермаркетах. Тож, який із варіантів найкращий та гарантує вам бажану якість?

Ринок

М’ясо на ринку зазвичай позиціонується як домашнє та екологічно чисте. Це великий плюс, звісно, якщо продавець у змозі підтвердити, що це дійсно так. Купівля м’яса на ринку має і багато недоліків. Часто перевірки продукції проходять тільки на папері, а продавці не надають клієнтам всіх необхідних документів. Відтак не можна бути на 100% впевненим у якості та свіжості м’яса. До зберігання продуктів також виникають питання — нерідко продавці цілий день тримають продукцію просто на прилавку без будь-яких температурних режимів. Через це купівля м’яса на ринку стає схожою на лотерею.

Супермаркет

Купівля м’яса у супермаркеті має багато переваг. По-перше, тут ви можете бути впевненими у якості продукції, адже всі постачальники продукції проходять ретельну і регулярну сертифікацію відповідності стандартам якості. По-друге, супермаркети мають чіткі стандарти транспортування, зберігання та маркування продуктів. Тож там ви маєте змогу обрати найсвіжіше м’ясо для своїх страв.

До речі, також останнім часом популярно купувати м'ясо в інтернет-магазині. Плюс віртуальних магазинів у тому, що ви можете замовити м’ясо з доставкою без необхідності витрачати час на покупки. Придбати свіже охолоджене м’ясо для шашлику або домашньої вечері можна у супермаркетах VARUS або замовити в інтернет-магазині. Мережа пропонує широкий асортимент м’ясних продуктів, який задовольнить будь-який смак.

Вдалі види м’яса для шашлику

Свинина

Саме цей варіант найчастіше обирають українці для смаження на вогні. Найвдаліші частини для шашлику — ошийок, вирізка і корейка.

Яловичина

Це м’ясо потребує ретельної підготовки: щоб шашлик не вийшов жорстким, потрібно постаратись над маринадом. Для смаження найкраще підходять огузок, вирізка з жировими прошарками або внутрішня частина задньої ноги.

Птиця

З курятини та індички виходить найніжніший та найбільш дієтичний шашлик. Головний секрет — у правильному маринаді. Для шашлику ідеально підходять курячі гомілки, стегенця і крильця. Грудку теж використовують, але вона виходить трохи сухішою, ніж інші частини птиці.

"Звісно, найбільшу популярність серед наших клієнтів традиційно мають свинина та птиця. В асортименті супермаркетів VARUS представлені ті частини, які ідеально підходять для смаження — корейка і вирізка. Наша мережа пропонує широкий асортимент м’ясних продуктів, який задовольнить смак навіть найвибагливіших клієнтів", — розповідає керівниця відділу власного виробництва мережі VARUS Оксана Назаренко.

Незалежно від виду м’яса, краще за все обирати охолоджене, яке раніше не піддавалось заморожуванню.

Перевірка на свіжість

Якісне та свіже м’ясо можна визначити самостійно за зовнішніми ознаками. Ось на що радять звернути увагу фахівці з якості мережі VARUS:

Тепер ви знаєте більше про вибір та підготовку м’яса для смаження шашлику. Бажаємо вам смачних та різномаїжних пікніків!

Последние новости