У Дніпрі поховають білоруського добровольця "Моджахеда", який загинув під Бахмутом

У Дніпрі поховають білоруського добровольця "Моджахеда", який загинув під Бахмутом || - фото: t.me/denivendettiofficial

1 квітня під Бахмутом загинув білоруський доброволець Данило Ляшук з позивним "Моджахед". Його поховають у Дніпрі.

"Моджахеду" було 27 років. Про його загибель повідомили на офіційному Телеграм-каналі бійця "Deni Vendetti".

– Нажаль ми вимушені сповістити , про загибель нашого друга, нашого брата , нашої рідної людини. Ти був народжений героєм, ти загинув як герой. Ми усі будемо пам’ятати тебе вічно, – йдеться в повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військового поховають у Дніпрі. За словами його побратима Руслана Краснова, це було бажання Данила.

– Поховання нашого побратима буде і місті Дніпро. Ми це з ним обговорювали і я знаю, що він хотів би саме так. Тож усі, хто хоче з ним попрощатися, чекайте більш детальної інформації, – написав Руслан Краснов.

Данило Ляшук народився у місті Брест в Білорусії. У 14 років він з батьками переїхав до Криму. Після анексії півострова у 2014 році та вторгнення РФ вирішив воювати на боці України і приєднався до добровольчого батальйону "Торнадо", пише "BBC".

У 2015 році на Луганщині військовий отримав поранення. Після одужання продовжив воювати. У 2022 році "Моджахед" брав участь у боях під Києвом, на Харківщині, Миколаївщині, проводив диверсійні роботи на окупованій території Херсонської області. Влітку бійця знову було поранено. Йому провели важкі операції, після яких одужання знову пішов на фронт.

Побратими та журналісти закликають владу посмертно надати військовому Данилу Ляшуку громадянство та звання героя України.

Последние новости