На Дніпропетровщині винесли вирок агенту ФСБ, який коригував ракетні удари по області

На Дніпропетровщині винесли вирок агенту ФСБ, який коригував ракетні удари по області || - фото: ssu.gov.ua

У Дніпропетровській області СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по нашому регіону.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, ворожим поплічником виявився місцевий житель, який працював на відомому промисловому підприємстві. Він активно підтримував агресію РФ у одному з проросійських телеграм-каналів. Так, у травні минулого року його завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зрадник об’їжджав місто і фотографував об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл та коледжів. Ці фото він відправляв своєму куратору у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості і детальним описом об’єктів з прилеглою територією. Отриману інформацію ворог використовував для ракетних ударів.

Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон із доказами його спілкування з агресором.

Суд визнав його винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Последние новости