Скільки ухилянтів з Дніпропетровської області втекли за кордон під час війни

Скільки ухилянтів з Дніпропетровської області втекли за кордон під час війни || - фото: glavcom.ua

Під час дії військового стану з Дніпропетровської області за кордон виїжджали 1369 військовозобов’язаних чоловіків.

Військовозобов’язані виїжджали з України за допомогою системи "Шлях" в гуманітарних та волонтерських цілях. З 1369 чоловіків з Дніпропетровщини, які перетнули український кордон, назад не повернулися 53 осіб. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка перевіряла використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом до України не повернулися 9373 чоловіки призовного віку, які виїхали через систему "Шлях" під час дії військового стану. Антилідерами стали такі області – Волинська (виїхали 21 108 військовозобов’язаних, не повернулося 1 375 чоловіків), Львівська (виїхали 31 558 чоловіків, не повернулися 1036 чоловіків), Тернопільська (виїхали 14 036 чоловіків, не повернулися 964 чоловіка).

Нагадаємо, правоохоронці нейтралізували у шести регіонах України, у тому числі у Дніпропетровській області, осередки так званої "комуністичної партії Радянського Союзу". За інформацією Служби безпеки України, це підконтрольна ФСБ російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України. Після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних "обкомів". Їхні "активісти" мали закликати до масової підтримки російських окупантів та облаштовувати "комендатури" для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій. 

Последние новости