Стало відомо, у який день на Дніпропетровщині не відключатимуть світло

Стало відомо, у який день на Дніпропетровщині не відключатимуть світло || - фото: facebook.com/Dniproinfo

У Дніпропетровській області визначено день, у який не будуть вимикати світло. Це потрібно для вимірювання максимального споживання електроенергії в нашому регіоні та в інших областях України.

Так, у Дніпрі та області світло не будуть вимикати 16 лютого 2023 року. Однак в інші дні можуть бути зміни в звичних графіках відключення та застосовані деякі обмеження. Про це повідомили в НЕК Укренерго.

– Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів, – зазначили в компанії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Такі виміри потрібні для того, щоб визначити, скільки споживає кожна область в умовах нормальної роботи енергосистеми. Вони також допоможуть скоригувати ліміти і забезпечити рівномірний їх розподіл між областями, враховуючи переміщення підприємств до інших регіонів, міграцію населення та інші зміни, які виникли під час війни.

Варто зазначити, що графік орієнтовний і може змінитися у разі погіршення ситуації в енергосистемі та ворожих атак на неї.

Последние новости