Відповідь Соловйову та Собчак: Філатов прокоментував демонтаж радянських пам'ятників у Дніпрі

Відповідь Соловйову та Собчак: Філатов прокоментував демонтаж радянських пам'ятників у Дніпрі || - фото: dniprorada.gov.ua

У Дніпрі вже демонтували сім пам’ятників радянським діячам із восьми запланованих за рішенням виконкому міської ради. Серед них танк на проспекті Яворницького, який присвячений генералу Юхиму Пушкіну та монумент Олександру Матросову, які знесли вчора, 4 січня. Це викликало неабияке обурення у російських пропагандистів, зокрема Володимира Соловйова і Ксенії Собчак, та деяких дніпрян. Мер Борис Філатов дав розгорнуту відповідь, чому цим пам'ятникам не місце у нашому місті.

За його словами, самі монументи радянським діячам не мають ніякого відношення до Дніпра. Наприклад генерал Юхим Пушкін, якого більшість мешканців вважає визволителем Дніпра, насправді не звільняв місто. Він захищав його, коли радянське командування за кілька днів здало величезний індустріальний центр наступаючим нацистам. А "його легендарний танк" замінили на новий ще у 1967 році. 

Щодо пам’ятника Олександру Матросову, який нібито народився в тоді ще Катеринославі, то достовірних даних про це мало. 

– Повірте, я не воюю з пам'ятниками та історією. Я просто хочу, щоб ми всі нарешті усвідомили, що "пам'ятники" та "історія", які нам нав'язали, це є викривлена реальність. Брудна метаморфоза того, що відбувалося, нічого не має спільного з правдою. Не буду тут довго міркувати про те, що "пам'ятник Олександру Сергійовичу Пушкіну – це імперський наратив", а Ломоносов і вже якийсь зовсім незрозумілий Володя Дубінін точно не має жодного відношення до Дніпра. Це очевидно, – написав Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook. 

Борис Філатов також додав, що вся радянсько-російська історія жахливої війни – це обман та пропаганда .

– На жаль, але вся радянсько-російська історія тієї страшної війни, яка забрала десятки мільйонів людських життів, це суцільний обман і пропаганда. Саме у цій жахливій, цинічній та всеосяжній брехні насправді й криється коріння "Можемо повторити", а не "Ніколи знову", – зауважив Філатов.

 

Последние новости